Заробітчанин розповів як в Польщі принижують українців

Заробітчанам з України в Польщі часто доводиться стикатися з негативним ставленням до себе через культурних, мовних та інших відмінностей.

Про труднощі роботи в Польщі “апостроф” розповів житель Мукачево Олексій, який вирішив відправитися на заробітки до сусідньої держави.

До українців місцеві жителі традиційно відносяться без особливої ​​поваги, так як дотримуються думки, що “мігранти приїжджають до їхньої країни з метою відібрати їх роботу і зарплату”.

“Не знаючи мови, я зміг влаштуватися тільки на малокваліфіковану роботу – комплектувальником на склад. Там мені й іншим працівникам з України відразу дали зрозуміти, що ми – люди другого сорту. Польські керівники ставилися до нас зневажливо, навіть зверталися не по імені, а номерами. Плата за роботу була нижче, ніж у польських працівників, а робочий день тривав 12 годин. Зрештою, якщо відняти витрати на житло і харчування, вийшло, що заробіток там такий же, як і в Україні – близько 8 тисяч гривень на місяць. І при цьому ніякої медичної допомоги, ніяких лікарняних … Попрацювавши два місяці, я повернувся додому “,  – розповів він.

Джерело:merezha.co

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *