Краще б вже залишився Аваков: Хто очолить МВС – в ЗМІ вже злили інформацію кандидата на посаду очільника МВС

Наразі на посаду міністра внутрішніх справ є два кандидати.

Після того, як голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 13 липня подав у відставку, з’явилися і перші прогнози щодо того, хто тепер очолить відомство.

Так, джерело УП у “Слузі народу” називає двох кандидатів на посаду міністра внутрішніх справ: це нардепи монобільшості Олександр Бакумов та голова комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Також в кулуарах ради ходять чутки, що посаду може обійняти “Слуга народу” Ірина Верещук, яка нещодавно боролася за посаду мера Києва

Раніше також обговорювали можливе призначення главою МВС секретаря РНБО Олексія Данілова, однак ОПУ від цієї ідеї відмовився.

Своєю чергою Тlegram-канал ПРАВДА КАЧУРИ повідомляє, що у зв’язку з відставкою Авакова, на сьогоднішній вечір планується засідання фракції, будуть обговорюватися кадрові питання, очікується присутність перших осіб.

Зазначається, що будуть розглянуті нові кандидатури на місце міністра МВС і можливо інші кадрові перестановки.

Нагадаємо:

  • 13 липня голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 13 липня подав у відставку. Аваков написав відповідну заяву про звільнення і подякував команді за роботу.”Відповідно до частини першої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці.  Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!”, – йдеться в заяві Авакова.
  • На травневій прес-конференції президент України Володимир Зеленський прямо сказав про відставку Авакова. Щойно призначених підозрюваними у справі Шеремета, Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугар офіційно перестануть називати підозрюваними, Зеленський пообіцяв “серйозно говорити з міністром внутрішніх справ про відставку”.
  • Водночас, за даними квітневого соціологічного опитування, проведеного групою “Рейтинг”, Аваков був одним із лідерів суспільної довіри українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *