Тривожні новини! Прямо з Вугледару – термінове звернення ЗСУ: штурм почався? Знати всім!

Вугледар для ЗСУ має величезне стратегічне значення. Втрачати місто не можна, тому що тоді доведеться перебудовувати всю оборону.

Про це розповів пресофіцер 68 окремої єгерської бригади Євген Назаренко. Також він розказував про ситуацію у Вугледарі загалом.
Назаренко зазначив, що Вугледар – це дуже важлива точка, тому що Вугледар – це панівна висота. Він реально дуже високо стоїть. Його видно з 15 кілометрів, якщо сонячна погода, то Вугледар з дороги видно. Це панівна висота, і якщо росіяни заволодіють Вугледаром, ЗСУ доведеться повністю перебудовувати лінію оборони.

А ще відходити з позицій, які ми займаємо, тому що буде не вигідно просто стояти під ними, щоб вони на нас дивились. Вони будуть контролювати хоч і не всі, але дуже багато наших логістичних шляхів, а це б ускладнило виконання завдання саме на цій ділянці фронту,– зауважив пресофіцер 68 окремої єгерської бригади.

Він додав, що, крім того, Вугледар і для ЗСУ – стратегічна точка, бо поруч з тим, що це панівна висота, це плацдарм для майбутнього можливого контрнаступу на Бердянськ, на Маріуполь, у той бік. Тому втратити Вугледар не можна.

“Та ніхто його втрачати у принципі й не збирається”, – наголосив Назаренко.

За його словами, коли бригада вдень була в одному селі поблизу Вугледара, то під час цих подій, ворожа авіація за 2 години заходила приблизно 5 разів. Її було видно, хоч вона й діяла з досить великих висот, але її було видно, вони парами заходили, відстрілювались.

Тобто, в цей час працювало все. І ствольна артилерія, і реактивна артилерія, і ось ці “Сонцепьоки”, і авіація, і танки, тобто, все на світі. Якщо казати про те, що нині й до цих усіх подій, то “Градіками” вони люблять кидати. Кожен день нам “Градіки” бажають здоров’я”,– підкреслив пресофіцер 68 окремої єгерської бригади.

Як він зазначив, ствольна артилерія росіян також активно працює. Однак не в такій великій кількості.

Якщо казати про те, скільки вони стріляють, а скільки ми, то паритет приблизно є. Наші також “валять” дай Боже, і по цілях влучають нормально.

Українська влада та західні розвідки повідомляють про те, що Росія готується до масштабного наступу на Україну. Росіяни поступово стягують сили до Східного фронту.
Як розповів Назаренко, наразі українські військові на Сході України не спостерігають підготовки окупантів прямо до широкомасштабного наступу. Втім, Росія стягує війська на окремі ділянки фронту.

Росіяни накопичують певні сили у Луганській області. Вони туди підтягують резерви та кажуть, що хочуть наступати саме звідти,– повідомив пресофіцер 68 окремої єгерської бригади.

За його словами, українські десантно-штурмові війська тиснуть на росіян у районі Кремінної та Сватового. Назаренко припустив, що окупанти хочуть контратакувати на цьому напрямку.

“Коли дозволить погода, дії будуть з обох сторін”.

За словами пресофіцера 68 окремої єгерської бригади, наразі ЗСУ не спостерігають того, що окупанти формують величезний “кулак” для наступу біля Вугледара.

Але, звісно, “двіжуха” буде – це всім зрозуміло. Коли погода дозволить воювати повноцінно, то і з нашого, і з їхнього боку якісь дії будуть,– наголосив Назаренко.

Він додав, що інакше і бути не може, адже обом сторонам потрібно щось робити.

Вони хочуть випередити наш контрнаступ. Росіяни прекрасно розуміють, що до нас йде західна техніка у великій кількості. Також вони чудово розуміють, куди саме ми будемо наступати. Можливо, росіяни хочуть випередити ці події й зірвати плани нашого військового керівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *