Бiльше не бyду виливати воду після варіння яєць і вaм нe рaджу

Всі ми вживаємо в їжу варені яйця. Я особисто люблю їх дуже і їм частенько. Адже яйце містить в собі багато корисних речовин. Здавалося б, нічого нового. Але дослідники мeдичного відділення Бірмінгемського університету ретельно вивчили всі хімічні реакції при варінні яєць. І з’ясували вельми цікавий факт. Виявляється, воду після варіння яєць виливати не варто.

Шкаралупа яйця практично на 90% складається з карбонату кальцію. Також вона місти ще і 27 елементів. Серед них цинк, фосфор, фтор кремній та інші. При варінні яєць, вода починає збагачуватися мікроелементами, а також іонами кальцію.

Відомо, що іони кальцію легко проникають в клітини і є cтимyлятором хімічних реакцій синтезу поживних речовин.

Тому така «яєчна» водa – справжня знахідка для любителів розводити квіти. Дослідження показали, що полив такою водою сприятливо впливає на рослини. Так рослина росте набагато швидше і її зелена маса збільшуватися в цілих 10 разів. Якщо ж замочити в «яєчної» воді насіння, то сходи будуть більш міцними, а розсада набагато стійкіше до різних захвщрювань і шкідників.

Така вода стгмулює ріст рослин і забезпечує необхідну кислотність грунту 5,5-6,5 pH.

Як же використовувати воду?

Отже, коли відварити яйця, воду потрібно злити в окрему ємність. Самі яйця помістіть в крижану воду. Це полегшу вам відділення шкаралупи. Воду з-під варіння яєць потрібно остудити. Далі її необхідно використовувати для обприскування і поливу кімнатних рослин в період 30 годин.

Повірте ваші квіточки і рослини скажуть вам величезне спасибі і порадують цвітінням.

Джерело:bbc-ccnn.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *