Лідер збірної України Малиновський вперше заговорив рідною мовою і зворушив українців, відео: “Як приємно..Молодець”

Хороша українська у Руслана!сьогодні, 13:2

Лідер збірної України Малиновський пояснив, чому задоволений перемогою у  спарингу – новини футболу

Футболісти національної збірної почали давати інтерв’ю українською

Зокрема, лідер збірної України Руслан Малиновський прислухався до критики громадськості і перейшов на рідну мову під час спілкування з журналістами на Євро-2020.

Про це написав політичний оглядач Олександр Аронець та виклав у себе в Facebook.

На відео видно, як Малиновський легко і невимушено розмовляє українською мовою. Лише в кінці Руслан забув як буде українською “опыт”

“У нас була теорія невелика, на якій Андрій Миколайович сказав, що непотрібно десь літати і казати собі, що ми вже досягли чогось”, – сказав Малиновський.

Блогер Олександр Аронець зазначає, що ще до того, як тему мови в інтерв’ю українських футболістів підняла Лариса Ніцой, про “дивну мовну ситуацію” в нашій збірній писали італійські журналісти. Мовляв, як це так, Шевченко і Ко знають краще англійську, італійську, російську, а не свою рідну мову.

“Крига скресла. Як бачимо, вони всі добре знають рідну мову, але обставини в спорті так склалися, що досі складно знайти гурток, де б тренування проводили українською. Ось і виходить, що типові футбольні фрази в них вже на підсвідомості відображені російською”, – написав Аронець.

На чудове володіння української мови Малиновським звернули увагу і українці. У коментарях юзери дякують Руслану за “солов’їну” і захоплюються Малиновським: “хороша українська у Руслана! Я впевнений, що 90% збірок говорять не гірше”, “Хороша українська мова…”, “Молодець. Дуже приємно слухати”, “Це сталося… вони таки можуть…”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *