“Нам підмінили президента”. Відомі українці — про скандал із позбавленням громадянства Коломойського та Корбана

Після того, як з’явилась інформація про указ президента України щодо позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана, Вадима Рабіновича та низки інших осіб, а потім керівника тероборони Дніпропетровської області Корбана не пустили в країну, НВ розпитав співвітчизників, що вони про це думають.

Святослав Вакарчук, музикант, лідер гурту Океан Ельзи:

Я не даватиму оцінку указу президента України, тим більше тому, якого я не бачив. Обговорювати більшість людей зі списку указу, який шириться соцмережами, теж немає бажання.

Але одне скажу: 1 березня 2022 року я вперше після повномасштабного вторгнення Росії був у Дніпрі і особисто бачив там команду тероборони міста й області на чолі з Геннадієм Корбаном. Ця команда 24/7 працювала, працювала самовіддано, рішуче, професійно і злагоджено. Я б навіть сказав, що від Дніпра вже тоді віяло впевненістю. Відтоді я був у Дніпрі багато разів і це відчуття впевненості не зникало жодного разу.

Зоя Казанжи, консультантка з комунікацій агентства E’COMM:

Це — помста. За Вікторію Спартц, на яку влаштували огидне інтернет-полювання. За її контакти з керівництвом Дніпра. За те, що озвучила неприємні речі для Офісу президента взагалі і для Єрмака зокрема.

Указ писався персонально під Корбана, як на мене. Бо позбавлення громадянства того ж Коломойського схоже на виведення останнього з-під санкцій, під які він потрапляє під час реалізації досить дивного закону про олігархів. Хоча Коломойському ця вся суєта так собі — у нього ще інші громадянства є.

Не можна порушувати Конституцію й закони України. Ніколи не можна. Нікому не можна. Навіть якщо твій німб намертво приріс до твоєї голови й ти відчуваєш себе богом, все одно не можна.

Сергій Гайдай, політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком:

Із обуренням і нерозумінням, для мене це якийсь збій, у який важко було повірити. Нам підмінили президента. Людина, яка з початком війни цілком логічно й здорово закликала до єднання нації, говорила про зняття всіх санкцій з тих громадян України, які стануть на захист країни.

Коли колишні політичні суперники Борис Філатов і Олександр Вілкул домовляються про захист Дніпропетровської області, як зараз нам не потрібно жодного політиканства й брудних підлих політичних маневрів. І раптом таке.

Повторення того, на чому свого часу погорів його попередник [п’ятий президент] Петро Порошенко, який вважав, що має право дарувати й забирати громадянство того ж Міхеіла Саакашвілі, не пускати його до країни. Зараз відчуття, що він [Зеленський] проковтнув якісь нездорові ліки, що раніше вживав Порошенко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *