Навіщо при варінні м’яса класти кришталеву чарку в каструлю. Секрет наших бабусь
До речі, цей метод досі актуальний у кухарів вищої категорії, а ось прості господині про нього або забули, або не знали.
Завдяки цьому простому способу м’ясо виходить більш ніжним і смачним, а бульйон в якому воно варилося «чистим», вірніше прозорим.
Чи знали Ви, що м’ясо в залежності від свого сорту має варитися при певній температурі? Саме через цю помилку у деяких господинь м’ясо виходить недостатньо смачне, а бульйон мутний.
Що потрібно робити?
Отже, коли потрібно відварити м’ясо, потрібно обов’язково залити його холодною водою.
Поставити на вогонь і в якості основного інгредієнта додати скляну стопку, кришталеву чарку або пробку від графина – що є з цього під рукою.
Через деякий час Ви почуєте шум деренчання скла. Це скляний предмет почав битися об дно і стінки каструлі.
Значить прийшов час звернути увагу на каструлю з м’ясом. Саме час зняти пінку і зменшити вогонь на мінімум.
Скляний посуд тут же припинить видавати неприємний для слуху звук.
Як пояснюють професійні кухарі і м’ясо, і курка, і індичка в процесі приготування не повинні варитися в окропі. Щоб ці продукти вийшли смачніші, а бульйон залишився прозорим вони повинні тушитися в бульйоні.
Кришталевий сигналізатор
Коли вода тільки-но починає закипати, чарка в каструлі просигналізує, що прийшов час зменшувати температуру, інакше м’ясо буде варитися при неправильній температурі, а значить вийде не таким смачним. А бульйон НЕ буде прозорим.
Температуру необхідно збавляти до того моменту, поки скляний предмет не припинить деренчати і видавати неприємний для слуху звук.
Тільки так вийде приготувати найсмачніше, соковите і ніжне м’ясо або курку. Спосіб підходить для варіння або тушіння продукту.
Особливо смачним виходить холодець, якщо варити його зі скляним предметом в бульйоні.
Якщо температура буде в каструлі вища, то з продукту вивариться весь смак, а бульйон стане каламутним.
Якщо Ви поцікавитеся у професійних кухарів, то вони підтвердять, що будь-яке м’ясо повинно готуватися при температурі, трохи нижче кипіння – від 80 * С до 95 * С.
Обов’язково спробуйте варитися м’ясо або курку зі скляним предметом всередині і Ви переконаєтеся, що порада відмінна.
Джерел0:mereza.org