Щoйно! Джо Байден теpміново звеpнувся до нації. Те що він cказав, багатьох ш0кувало

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернувся до нації та ще раз оголосив, що не братиме участі у наступних виборах глави держави.

Своє рішення він назвав “питанням демократії” і закликав американців підтримати Камалу Гарріс, яка може стати кандидаткою в президенти від Демократичної партії замість нього.

Звернення Байдена з Овального кабінету транслювали на офіційній сторінці Білого дому в соцмережі Х.

Президент зазначив, що найкращий шлях вперед – це “передати факел новому поколінню”.

Вибори 2024 року він охарактеризував як боротьбу за порятунок демократії і назвав їх “рухом вперед і назад, між надією і ненавистю”.

Ці вибори, за його словами, визначать курс країни на “наступні десятиліття”.

“Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки – усе це заслуговує на другий термін.

Але ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії – зокрема й особисті амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед – це передати факел новому поколінню.

Це найкращий спосіб об’єднати нашу націю”, – додав Байден.

Він наголосив, що поважає свою посаду і Овальний кабінет, де висять портрети видатних американців, а бути президентом було найбільшою честю його життя, але він любить свою країну більше, ніж офіс чи владу”.

Байден також сказав, що наступні шість місяців зосередиться на виконанні своїх обов’язків президента.

“Це означає, що я продовжу знижувати витрати для працьовитих сімей та розвивати нашу економіку.

Я продовжуватиму захищати наші особисті свободи та громадянські права — від права голосувати до права вибору”, — сказав Байден.

Крім того, він пообіцяв, що США будуть надалі об’єднувати сили на підтримку України у її боротьбі з російським повномасштабним вторгненням, а також працюватиме, щоб завершити війну в секторі Гази.

Джерело: Oboz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *