Відео. “Двоє діток залишились без найріднішого”: у Кам’янці-Подільському попрощалися з підполковником Сергієм Ковалем…

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині попрощалися із зaгиблим під Шумами Донецької області підполковником 143-го центру розмінування Сергієм Ковалем.

Церемонія прощання тривала в понеділок, 29 березня, в клубі військової частини А-2 641.

Попрощатися з Сергієм Ковалем прийшли його рідні, друзі та побратими.

Військового пoхoвали на Алеї слави міського кладовища. У нього залишилися дружина та двоє дітей.

У Кам’янці-Подільському 29 березня оголошено днем жалоби.

Сергій Коваль — уродженець села Рихта Хмельницької області, мешкав у Кам’янці-Подільському. Командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв 143-го центру розмінування.
Впускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту. Пройшов шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку і знешкодження саморобних вибухових пристроїв ЗСУ. Мав досвід участі в миротворчих операціях. З початку війни на Донбасі – учасник АТО/ООС. Неодноразово отримував нагороди за свою роботу.

26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко.

Згодом стали відомі обставини, за яких загинули четверо українських воїнів під Шумами (сапер-підполковник Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10 огшбр Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко).

Військові вийшли перевіряти мiни, які напередодні закинули окупанти. Одного з саперів поцілив ворожий снайпер. На допомогу вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти “водокачки”, розташованої поруч. При цьому ворог не давав “режиму тиші”, який запитувала українська сторона, або ж давав, але не дотримувався (таких запитів було кілька). Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами. Бій тривав близько півтори години. У загиблих з українського боку – кульові поранення.

За матеріалами з сайту novynarnia.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *