Більше ніколи цього не купую: “Домашній” фальсифікат: які продукти підробляють “бабусі”
Керівник центру експертиз «Тест» Валентин Безрукий розповів, де краще купувати молоко – домашнє на базарі або промислового виробництва в магазинах.
«У мене більше претензій, безумовно, до базарному молоку. З приводу домашнього молока, у нас колись були великі дослідження по закупкам в інших містах. Я купував базарна молоко в Кривому Розі, сидить бабуся в пляшках продає домашнє молоко, а воно фальсифіковане. Там є рослинні жири. Ми розуміємо, що це молоко не бабусине. Тобто хтось його їй вручив », – заявив експерт.
Він підкреслив, що зауважень у експертів завжди більше до домашнього молока, ніж до промислового.
«З приводу виробників у нас можуть бути претензії, але їх менше. Наприклад, по мікробіології бувають зауваження, по кишкової палички дуже рідко, по фальсифікації бували у нас по молоку два виробника в Харківській області.
Але я не можу сказати, що претензій багато. Якості стало більше, тому що ферм стало більше, а ферми краще стежать за своїми коровами, ніж домашні (господарства – ред.) », – зазначив Безрукий.