Уряд заявив про зниження цін на продукти в Україні

Відпускні ціни виробників овочів знизилися в серпні в порівнянні з липнем. На 16% подешевшали морква і буряк, на 7% – картопля, на 4% – капуста і цибуля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики і продовольства (Мінагрополітики).

За даними Мінагрополітики, спостерігається зниження цін на крупи – в порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукрузние (-1%) і горохові групи (-1%).

“Ціни на масло вершкове, масло і цукор не виросли”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, по деяких продуктах харчування ціни зросли в річному вимірі в межах інфляції. Відбулося подорожчання (4%) м’яса великої рогатої худоби та свинини (5%), молоко вищого сорту змінилося в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.

Нагадаємо, в липні 2021 року в порівнянні з груднем 2020 року морква подорожчала на 195,5% до 17,7 гривень за кілограм, буряк – на 180,5% до 15,1 гривень за кілограм, цибуля – на 124,4% до 11,5 гривень за кілограм, капуста – на 52,5% до 7,3 гривень за кілограм.

Крім того, олія соняшникова подорожчало на 53,9% до 64,7 гривень за літр, цукор на – 32,2% до 27,6 гривень за кілограм.

Автор:  РБК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *