Комаровський назвав рибу, яку в жодному разі не можна брати для приготування суші…
Заслужений лікар України Євген Комаровський розповів все про рибу. Чому вона корисна, скільки потрібно з’їдати в тиждень, яку рибу не можна купувати, і навіть назвав таку, яку не можна використовувати для приготування суші.
Про це педіатр розповів на своєму YouTube-каналі.
Яка риба небезпечна
Медик каже, що суперечки про те, яка риба краще – дика, спеціально вирощена, річкова, морська – можна вести нескінченно.
Але відповідь лише одна: у випадку з рибою головне – безпека. Тому її ніколи не можна купувати “з рук”.
“Наприклад, річкова риба, вона завжди дуже корисна. Містить все необхідне для здоров’я. Але ми ризикуємо разом з цією рибою з’їсти личинки глистів і так далі”, – говорить Комаровський.
Купуйте тільки рибу промислової заморозки
Педіатр рекомендує купувати тільки рибу, що побувала в умовах глибокої заморозки. Такий продукт – безпечний.
Особливо якщо мова йде про приготування суші. Адже для японської страви ми фактично беремо сирий продукт.
“Більшість личинок глистів гине при глибокому заморожуванні. Тому віддавати перевагу потрібно рибі, замороженій промислово”, – стверджує лікар.
Скільки риби потрібно вживати на тиждень
Доктор Комаровський каже, що для дитини і дорослого оптимально – дві порції риби на тиждень (одна порція – 140 грамів). Якщо хочете і можете – їжте більше – до чотирьох порцій, це 530 грамів на тиждень.
“Величезна кількість досліджень, які говорять, що риба реально зменшує ризик багатьох онкологічних захворювань, зменшує ризик ожиріння”, – додав педіатр.