Одразу після похорону донька Фаріон ш0кувала присутніх оновленою інформацією щодо з@ruбелі матері. ВІДЕО за кілька хвилин набрало мільйони переглядів

У понеділок, 22 липня, на Личаківському цвинтарі у Львові поховали мовознавицю, політикиню та громадську діячку Ірину Фаріон. Віддати їй останню шану зібралися тисячі людей

Про це повідомляє “Еспресо.Захід“.

Відспівали Ірину Фаріон у гарнізонному храмі апостолів Петра і Павла у Львові.

Провести в останню путь Ірину Фаріон прийшли не тільки львів’яни, до Львова з’їхалися чимало людей з різних міст України, зокрема із Тернополя та Івано-Франківська.

Вже після похоронної процесії донька Фаріон підійшла до мікрофону і повідомила інформацію, яка шокувала всіх прсиутніх на похороні! У багатьох людей відкрилися очі на правду!

ВІДЕО

Фото: Андріана Стахів У центрі Львова біля гарнізонного храму Петра і Павла під час похорону посилено патрулювали правоохоронці та кінологи.

Після закінчення похоронної служби у храмі процесія вирушила на Личаківський цвинтар. За її маршрутом у Львові перекривали рух. Люди тримають у руках прапори, плакати з цитатами Ірини Фаріон та світлини мовознавиці, скандують гасла “Мова має значення” та “Мова – код нації”.

Фото: Андріана Стахів

На Личаківському цвинтарі прощальні промови виголосили соратники Ірини Фаріон, донька, представники духовенства. Панахиду очолив  отець Юстин Бойко.

Фото: Андріана Стахів

Фото: Андріана СтахівОчільник ВО “Свобода” Олег Тягнибок, згадуючи про Ірину Фаріон, зазначив, що вона була твердою, принциповою і рішучою, а водночас вміла щиро сміятися та бути лагідною. Він пригадав, як телефонував до неї, бо “хлопці з оперативного штабу віддавали команди і вживали русизми”. Вона спершу дзвінко розсміялася, а потім монотонно пояснила, як потрібно правильно віддавати військові команди українською мовою.

“І ти знаєш, що саме така твоя принциповість, твердість і рішучість не просто дасть можливість зійти тим зернам, які ти посіяла. Ці паростки вже зійшли. […] Можна фізично знищити носія ідеї, але саму ідею не знищиш”, – додав він.Play Video

Донька Ірини Фаріон розповіла, що її мати, яка не любила плакати й уміла бути рішучою, вдома “танула від любові до внуків”.

“Для всіх нас це невимовний біль, який розриває зсередини. Але ми не маємо бути слабкими. Маємо бути сильними, бо ми українці, бо інакше ніяк”, – зазначила вона.

Колишній віцеспікер Верховної Ради, львів’янин і соратник загиблої Руслан Кошулинський наголосив, що Ірини Фаріон була гострою, цілеспрямованою, незламною і сильною.

“Своїм життям вона народила українців, багатьох переродила, багатьох створила українцями. На її словах і діях вони перетворювалися на українців”, – зазначив він.

Фото: Андріана Стахів
Ірину Фаріон поховали на центральній алеї Личаківського кладовища (поле № 22), неподалік могили Володимира Івасюка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *