“А що, вас не nустили”: поліцейський посміявся із журналістки ТСН, яка вuявила відкрuтий у локдаун елітний ресторан
За добу в столиці правоохоронці склали понад 200 протоколів на порушників жорсткого карантину.
Розваги у нічних клубах, трапези у ресторанах зовсім не на винос – це карантин по-українськи. ТСН перевірила, як дотримуються карантину в “червоній” зоні – у Києві.
Вечірню столицю у п’ятницю не впізнати. Незвично вільні дороги і тільки “швидкі” їдуть одна за одною.
Усі ресторани, нічні клуби мають бути зачинені на карантин. Проте близько 23:00 знімальна група знаходить популярний клуб на лівому березі, де на парковці чимало дорогих машин і чутно, як усередині грає музика. Заклад просто на березі Дніпра. Ззовні світло вимкнули. На вході – адміністраторка. Каже, що лише відкрилися й працюють у карантин.
У суботу ТСН вирішила перевірити, чи працюють ресторани при заміських комплексах під час карантину. Як виявилося – таки працюють.
На один із викликів журналістки до ресторану в елітній Конча-Заспі поліція іронічно жартувала – поліцейський запитав зі сміхом, чи журналістку не пустили всередину
“А ви в ресторані?”, – запитав поліцейський.
“Біля ресторану, чекаємо на вас”, – відповіла журналістка.
“Так, а що, вас не пустили?!”, – зіронізував правоохоронець і почав сміятися.
Потім відвідувачі закладу почали різко роз’їжджатися, а власне поліцейські прибули на виклик лише за півтори години – коли всі втекли й заклад “замів сліди”.
А в Підгірцях знімальній групі вдалося самим пообідати в іншому закладі, який мав би бути зачиненим у локдаун. На одному з поверхів ресторану готуються до бенкету. Столи підготували щонайменше на 30 людей.
У поліції кажуть, за минулу добу в Києві склали 206 протоколів на розважальні заклади і заклади харчування, які працювали попри жорский карантин.