Чому чоловіків сuлою привозять до військкоматів: відповідь начальника ТЦК…

Примусова доставка військовозобов’язаних до ТЦК – це результат поведінки самих громадян: їх ігнорування вимог закону, а не забаганка військових.

В інтерв’ю газеті “Вечірній Київ” начальник Дарницького районного у м. Києві ТЦК та СП Володимир Новосядлий розповів: “Кожен має дотримуватися того законодавства, яке у нас діє. І скажу, якби так чинили всі і завжди, то в нас взагалі не було б цих усіх черг, експрес- мобілізації, як ви кажете, і так далі. Якщо людину зупиняють на вулиці, а в неї немає при собі ВУД (військово-облікового документа), в базі значиться, що її взагалі розшукують, то ми просто змушені вдаватися до таких методів, як примусова доставка. у ТЦК”.

За словами керівника військкомату, його підлеглі регулярно проходять інструктажі, як треба спілкуватися з громадянами на вулиці, щоби залишатися в рамках правового поля.
“Але є й багато провокаційних ситуацій та реакцій, коли з моїми колегами одразу спілкуються на підвищених тонах, зовсім забуваючи, що ці люди вчора були на передовій, отримали контузії, вижили після тяжких поранень. А сьогодні вони мають працювати під таким психологічним та емоційним тиском , тому що хтось вирішив, що вони надходять незаконно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *