Львів попрощався з Іриною Фаріон…

Парастас за Іриною Фаріон відбувся в неділю, 21 липня, о 19:00 год. в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11).

Чин похорону розпочнеться в понеділок, 22 липня, о 14:00 год. в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11), – пише Варта1.

Ірину Фаріон поховають на центральній алеї Личаківського кладовища (поле № 22, неподалік могили Володимира Івасюка).

Біографія мовознавиці

Ірина Фаріон – відома українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка, народна депутатка України VII скликання і громадська діячка.

Народилася Фаріон 29 квітня 1964 року у Львові у родині вчительки та сантехніка.

У 1987 році закінчила філологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Вже у студентські роки працювала лаборантом кафедри загального мовознавства університету. До 1991 року очолювала Центр україністики на кафедрі фольклористики.

Варто відзначити, що Фаріон у 1988-89 роках була членом КПРС. Сама ж вона згодом зізналась, що вступила в партію для кар’єрного росту та для того, щоб руйнувати партію зсередини.

У 1990-1995 років викладала у Львівському державному інституту прикладного мистецтва (тепер – Академія мистецтв). Читала курси української мови як іноземної, культури мови та української літератури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *