Мій дядько 30 років пропрацював шеф-кухарем. Його порада: «Соліть НЕ яєчню, а олію, на якій вона смажиться!» І маса інших Лайфхаків!
Що таке кухня? О, це не просто майданчик, де ви готуєте і/або споживаєте їжу! Це священне місце, адже приготування їжі – це свого роду мистецтво, певний ритуал. Є рецепти і вони загальні для всіх, проте по-справжньому смачним ваша страва вийде лише в тому випадку, якщо ви будете вкладати в неї всю свою душу. Ну, а ще якщо ви знаєте десяток маленьких кулінарних секретів і лайфхаків, то взагалі супер. Сьогодні ми розповімо вам про те, як зробити будь-яку страву смачнішою, ніж зазвичай! Отже, поїхали!
1. Перед тим, як приготувати салат (наприклад, «Грецький»), замочіть цибулю у звичайній холодній воді хоча б хвилин на десять. Тоді він частково позбавиться від «цибульного смаку»: буде менш гострим і залишить менше неприємного запаху з рота.
2. Перш ніж почати приготування кави, покладіть туди трішечки кориці і солі. Це практично не позначиться на смаку напою, а ось чарівний аромат буде стояти на всю квартиру!
3. Використовуйте для салатів сіль не дрібного, а крупного помелу! По-перше, вона менш шкідлива для здоров’я. По-друге, це смачніше!
4. До речі, про салати і сіль: завжди соліть страву в останній момент, вже перед подачею на стіл. А якщо салат готується з натуральних свіжих овочів, то поряд з сіллю покладіть ще трохи цукру. Це посилить смак страви.
5. Якщо хочете приготувати найсмачніший торт у вашому житті, то рецепт дуже простий: що б не було написано в куховарській книзі, співвідношення борошна, вершкового масла, цукру і яєць має бути хоча б приблизно однаковим.
6. І так, навіть якщо ви печете щось солоденьке, не забудьте покласти в тісто солі. Вона поліпшить смак, а ваше тісто стане більш пружним і пишним.
7. Ідеальна яєчня – це дуже просто. Крім олії, додайте туди ще і воду. А ще посоліть не самі яйця, розбиті в сковорідці, а те, на чому вони смажаться. Смак буде набагато насиченішим!
8. Використовуйте оцет під час готування – він відмінно поєднується з салатами, у нього непогано вмочувати пельмені, а ще в ньому можна маринувати цибулю і м’ясо для смаження або запікання. Головне – не переборщити! Оцет все-таки шкідливий у великих кількостях.
9. Для приготування котлет краще всього використовувати не хліб за старовинним бабусиним рецептом, а спеціальні сухарі для панірування. Так смак буде більш вираженим і насиченим!
10. Маленький лайфхак: якщо протерти шматочки нарізаного м’яса перед смаженням паперовим рушником, їх смак буде кращим, а ще вони обов’язково покриються рум’яною скоринкою.
11. Якщо ви печете, не забудьте про алкоголь. Ні, не в сенсі, що перед цим потрібно випити (хоча, якщо це допомагає вам готувати, то чому б і ні?). Мається на увазі, що в тісто найкраще додавати якийсь алкоголь в невеликих кількостях: ром, коньяк або текілу et cetera. Смак тіста буде зовсім іншим!
12. До питання про алкогольні напої у стравах. Якщо ви не великий любитель квасолі, спробуйте протушкувати її в пиві. Вийде просто бомба, запевняємо вас!
13. Як зробити м’ясо більш соковитим? Змастіть його гірчицею за пару годин до початку готування. Повірте, буде неймовірно смачно!
14. Щоб не заточувати ножі занадто часто, завжди витирайте їх після того, як помиєте, насухо. Так лезо довше не буде руйнуватися, і відповідно залишиться гострим на більш тривалий термін!
15. Якщо м’ясо, яке ви будете готувати, занадто жорстке, то його можна пом’якшити за допомогою соди, обсипте продукт хвилин за двадцять до готування, а потім просто промийте під водою.
Ну що, корисні поради?? Розкажіть про них своїм друзям, щоб і вони знали, як правильно готувати!
Джерело:bbc-ccnn.com