Смачний хмиз по-угорськи: хрумкий, солодкий і неймовірно ароматний! Побалуйте себе та своїх близьких цими ласощами — готується легко, а результат перевершить усі очікування!

Якщо ви любите традиційний хмиз, то знаєте, що цю хрумку солодощі зазвичай обсмажують у киплячому маслі і посипають цукровою пудрою.

Однак сьогодні ми хочемо розповісти вам про рецепт угорського хмизу — більш пишного та м’якого завдяки особливому складу тіста.

В Угорщині його готують із легкого дріжджового тіста на сметані з додаванням вершкового масла, що робить випічку неймовірно повітряною та смачною навіть наступного дня!

Інгредієнти

Борошно (пшеничне) — 250 г

Цукор — 50 г

Сіль — щіпка

Яєчні жовтки — 4 шт.

Бренді — 1 ст. л.

Сметана — 1 ст. л.

Дріжджі — 1 ч. л.

Молоко (або 3 ст. л.) — 50 мл

Вершкове масло (розпалене) — 50 г

Соняшникова олія — для смаження

Цукрова пудра — за смаком

Як приготувати пишні пончики

  1. Активація дріжджів

У невелику миску налийте тепле молоко і додайте щіпку цукру. Розчиніть дріжджі і дайте їм трохи постояти, щоб вони почали працювати.

  1. Замішування тіста

У велику миску просійте борошно, додайте цукор, що залишився, і дрібку солі.

Додайте яєчні жовтки, активовані дріжджі, бренді та сметану. Почніть замішувати тісто.

Коли тісто стане однорідним, додайте|добавляйте| розтоплене вершкове масло|мастило| і продовжуйте замішувати, поки|доки| тісто не стане еластичним і гладким.

Накрийте миску з рушником і залиште його в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло.

  1. Формування хмизу

Коли тісто підійде, обомніть його і розкотіть у пласт завтовшки приблизно 0,5 см.

Наріжте тісто на прямокутники та зробіть проріз у центрі кожного прямокутника. Просуньте один край тіста через проріз, щоб отримати класичну форму хмизу.

  1. Обсмажування у фритюрі

Налийте олію в глибоку сковороду або казан і добре розігрійте його.

Обсмажуйте хмиз до золотистого кольору з обох боків. Готові шматочки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.

  1. Подання

Рясно посипте хмиз цукровою пудрою.

Ці м’які та дуже пишні пончики чудово підійдуть для сніданку. Розріжте їх вздовж, змастіть джемом або вершковим маслом і подавайте з чаєм або теплим молоком.

Приємного апетиту! Нехай ці угорські пончики подарують вам затишний та смачний ранок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *