Смачний хмиз по-угорськи: хрумкий, солодкий і неймовірно ароматний! Побалуйте себе та своїх близьких цими ласощами — готується легко, а результат перевершить усі очікування!
Якщо ви любите традиційний хмиз, то знаєте, що цю хрумку солодощі зазвичай обсмажують у киплячому маслі і посипають цукровою пудрою.
Однак сьогодні ми хочемо розповісти вам про рецепт угорського хмизу — більш пишного та м’якого завдяки особливому складу тіста.
В Угорщині його готують із легкого дріжджового тіста на сметані з додаванням вершкового масла, що робить випічку неймовірно повітряною та смачною навіть наступного дня!
Інгредієнти
Борошно (пшеничне) — 250 г
Цукор — 50 г
Сіль — щіпка
Яєчні жовтки — 4 шт.
Бренді — 1 ст. л.
Сметана — 1 ст. л.
Дріжджі — 1 ч. л.
Молоко (або 3 ст. л.) — 50 мл
Вершкове масло (розпалене) — 50 г
Соняшникова олія — для смаження
Цукрова пудра — за смаком
Як приготувати пишні пончики
- Активація дріжджів
У невелику миску налийте тепле молоко і додайте щіпку цукру. Розчиніть дріжджі і дайте їм трохи постояти, щоб вони почали працювати.
- Замішування тіста
У велику миску просійте борошно, додайте цукор, що залишився, і дрібку солі.
Додайте яєчні жовтки, активовані дріжджі, бренді та сметану. Почніть замішувати тісто.
Коли тісто стане однорідним, додайте|добавляйте| розтоплене вершкове масло|мастило| і продовжуйте замішувати, поки|доки| тісто не стане еластичним і гладким.
Накрийте миску з рушником і залиште його в теплому місці на 30 хвилин, щоб воно підійшло.
- Формування хмизу
Коли тісто підійде, обомніть його і розкотіть у пласт завтовшки приблизно 0,5 см.
Наріжте тісто на прямокутники та зробіть проріз у центрі кожного прямокутника. Просуньте один край тіста через проріз, щоб отримати класичну форму хмизу.
- Обсмажування у фритюрі
Налийте олію в глибоку сковороду або казан і добре розігрійте його.
Обсмажуйте хмиз до золотистого кольору з обох боків. Готові шматочки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.
- Подання
Рясно посипте хмиз цукровою пудрою.
Ці м’які та дуже пишні пончики чудово підійдуть для сніданку. Розріжте їх вздовж, змастіть джемом або вершковим маслом і подавайте з чаєм або теплим молоком.
Приємного апетиту! Нехай ці угорські пончики подарують вам затишний та смачний ранок.