В Україні продають несправжню полуницю: як вибрати натуральну ягоду
Сезон полуниці тільки зараз починає набирати обертів. На прилавках з’являється вітчизняна ягода, а не привізна, і ціни поступово опускаються. Однак, не вся ягода придатна до вживання. Серед полуниці також трапляється фальсифікат, і визначити його можна за трьома ознаками.
В першу чергу експерт з якості харчових продуктів Олена Сидоренко радить звертати увагу на колір, аромат і післясмак. Також важливо починати їсти сезонну ягоду маленькими порціями, щоб організм після зими не дав алергенних реакцію. Ну а тим, у кого є алергія на полуницю, краще утриматися від її вживання.
Що стосується кольору полуниці, то ягоди повинні бути в першу чергу неушкоджені і рівномірного забарвлення. Зараз фермери виводять багато різних сортів, які відрізняються за кольором – від світлого червоного до темного бордового. Блиск полуниці не завжди є ознакою якості, адже навпаки, якщо ягода злегка в землі і пилу, значить її точно збирали в грядки. А ідеально блискуча ягода може говорити про те, що вона визрівала в штучних умовах і її покривали активними речовинами.
Важлива ознака натуральність полуниці – її аромат. Якщо полуниця пахне, як повинна пахнути, це означає, що вона сама дозріла, а не просто була напхана добривами для зростання.
Також потрібно звертати увагу і на післясмак після ласощі полуницею. Якщо в роті проявляється металевий присмак, це говорить про використання значної кількості пестицидів, нітратів та інших хімікатів. Така полуниця алергікам категорично протипоказана, як і дітям.
Джерело:merezha.co